Headlines
Objavljeno: četvrtak, 1. kolovoza 2013.
Članak napisao: Unknown

Tri načina kako što zdravije sjediti za radnim stolom

Spriječite bol u leđma

Znamo što znači bol u leđima nakon čitavog dana provedenog za radnim stolom. Pravilno sjedenje uveliko će ti smanjiti potencijalnu bol u leđima nakon napornog radnog dana, no na to nekako uvijek zaboravimo zbog svih ostalih briga. Odlučili smo napraviti mali podsjetnik kako što pravilnije sjediti, a sigurni smo da će nam tvoja leđa biti zahvalna.
1. Ramena i gornji dio leđa moraju biti u dodiru sa stolicom. Alternativa je da se sjedneš na sam rub te se nagneš prema iza. Na taj “poluležeći” način ćeš biti prisiljena ispraviti se.
2. Koljena moraju biti pod 90 stepeni, a stopala na podu.Također, pokušaj što manje “križati” noge. Na taj način su tvoji bokovi na jednoj, a gornji dio leđa na drugoj strani, što nije prirodan položaj. No, ako baš ne možeš bez toga, češče zamjenjuj noge.
3. Monitor tvog kompjutera mora biti u razini tvojih očiju, jer tvoje tijelo prati liniju tvog vidokruga, a najbitnije je da se što “ravnije” držiš. Posebno su problematični laptopi, no najjednostavnije rješenje je da ga postaviš na nekoliko debljih knjiga, a ne bi bilo loše ni priključiti miša na njega, kako bi tvoji zglobovi bili u što prirodnijem položaju.
(TIP/Index.hr/Foto:ilustracija)

O autoru članka

Objavio članak: Unknown on 20:01. Oznake: . Pratite naše objave preko: RSS 2.0. Komentiraj!

Objavio članak; Unknown on 20:01. Oznake: . Prati naše objave preko: RSS 2.0. Neslažeš se? Komentiraj!

0 komentari for "Tri načina kako što zdravije sjediti za radnim stolom"

Leave a reply

Video