Headlines
Objavljeno: četvrtak, 1. kolovoza 2013.
Članak napisao: Unknown

U žiriju 15. INTEFBIFEP-a eminentna umjetnička imena iz Italije,Turske i BiH

Izbor radova koji će biti nagrađeni na ovogodišnjem Festivalu će izvršiti dugogodišnji profesor umjetnosti i slikarstva sa trenutnim angažmanom na Fakultetu umjetnosti i dizajna u Ankari Atilla Ilkayaz, Elise Del Prete kustosica, osnivač i umjetnički direktor Rezidencije za međunarodne umjetnike i kustose „Nosadela Due” iz Bolonje i saradnik Akademije likovnih umjetnosti Univerziteta u Bolonji, te bosanskohercegovački akademski slikar, sa radnim adresama u Sarajevu, Ljubljani i Lovrečici u Hrvatskoj Ismar Mujezinović.
Na Interbifepu će portrete u kategorijama crteža, grafike, fotografije i video uradaka ove godine predstaviti 126 autora iz 40 zemalja sa svih svjetskih kontinenata. Na adresu Međunarodne galerije porteta su nakon završetka konkursa stigle prijave preko 800 radova od 258 autora iz 52 zemlje svijeta. Nakon izbora autora koji će se predstaviti, sigurno je da će publika na Festivalu imati priliku vidjeti odlične radove portreta autora iz cijelog svijeta, urađene u različitim tehnikama.
Žiri će tokom Festivala imati nimalo lagan zadatak da izabere najbolje radove koji će biti nagrađeni: diplomama za crtež i grafiku sa otkupnim nagradama, diplomama za fotografiju i video art portret, diplomama „Ismet Mujeiznović” i „James H Pinto” i nagradom publike za najbolji portret. Nagrađenih radovi će na svećanoj ceremoniji biti objavljeni 17. oktobra 2013. godine.
INTERBIFEP je sa velikim uspjehom i tokom 2011. godine organizirala Međunarodna galerija portreta u Tuzli. Kao i prije dvije godine na Festivalu su planirani različiti prateći sadržaji: koncerti, okrugli stolovi, promocije, susreti, edukacija i mnoštvo drugih aktivnosti koje će publici i učesnicima dočarati kompletan ugođaj. Ovaj, u svjetskim okvirima značajan Festival, još jednom će doprinjeti da se Tuzla i Bosna i Hercegovina svijetu predstave u najboljem svjetlu umjetničkim sadržajima vrijednim pažnje.
(TIP/Foto:Arhiva)

O autoru članka

Objavio članak: Unknown on 19:43. Oznake: . Pratite naše objave preko: RSS 2.0. Komentiraj!

Objavio članak; Unknown on 19:43. Oznake: . Prati naše objave preko: RSS 2.0. Neslažeš se? Komentiraj!

0 komentari for "U žiriju 15. INTEFBIFEP-a eminentna umjetnička imena iz Italije,Turske i BiH"

Leave a reply

Video